Mijn naam is Linda Ekelschot. Ik ben nooit echt bewust met voeding bezig geweest tot ik een hond kreeg die al in haar puppytijd huid- en vacht problemen kreeg.

 

In mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik uit bij voeding. Ik heb haar van de brokken afgehaald en ben zelf voor haar uitgebalanceerde maaltijden gaan samenstellen met vers rauw vlees, botten en groente, het zogenaamde BARF (Bones And Raw Food). En met resultaat. Ze is vrijwel van haar huid- en vachtproblemen af.
De kracht van voeding fascineerde mij zo dat ik daar meer over wilde weten.

 

Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik de 3-jarige opleiding tot natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof Academie in Driebergen ben gaan volgen en deze met succes heb afgerond. Deze opleiding geeft naast de algemene voedingsleer en diëtetiek, inzichten vanuit de natuurgeneeskunde en antroposofie, wat betekent dat er vanuit het gehele mensbeeld gekeken wordt. Een opleiding die mij veel heeft gebracht. Ik heb door de opleiding opnieuw geleerd te eten met aandacht en hierbij mijn zintuigen te gebruiken.

Om mijn kennis op het gebied van de bereiding van natuurvoeding te vergroten heb ik de kookopleiding "De Natuurkeuken" van de Groene Kookacademie gevolgd en met succes afgerond.

 

In september 2016 ben ik een eigen praktijk begonnen voor voedingsadvies, begeleiding en voorlichting. Met veel enthousiasme en op een persoonlijke wijze wil ik mensen ondersteunen bij het zoeken naar gezonde voeding die past bij de persoonlijke behoefte en constitutie, met het doel de gezondheid zo goed mogelijk te ondersteunen.

 

In januari 2017 heb ik het diploma Medische Basis Kennis gehaald.